پروژه پاورپوینت بررسی سیر تحول راه ها و شبکه معابر شهری در طول تاریخ ( ارتباطات و دسترسی ها )
پروژه درس تاریخ شهر و شهرنشینی در جهان و ایران
مقدمه :راه ها یا شبکه ای که جهت حرکت را معمولا بالقوه در مجتمع های شهری بوجود می آورد ، موثرترین وسیله ای هستند که بر اساس آن می توان مجموعه ی پیوسته شهر را به نظام آورد . راههای اصلی باید کیفیت خاص خود را داشته باشند که آنها را از اطراف خود متمایز کند ، این تمایز ممکن است با تمرکز پاره ای فعالیت ها در امتداد راه کیفیتی فضائی که خصوصیات مشخص داشته باشد ، چنین خاص که مصالح مورد استفاده در کف خیابان ها و نمای ساختمان ها می تواند باشد .
نور چراغ ها و عوامل موثر در روشنایی شهر و صدایی که به حواس خوش آید ، باغ سازی ، درخت کاری ها حاصل شود .
شبکه معابر ( راه) :
فضاها وعناصر مختلف شهرها توسط شبکه راهها و ارتباطات به همدیگر متصل شده و شهروندان از طریق شبکه های ارتباطی به شهر تحرک و جنب و جوش می بخشند . بر حسب عوامل مختلف و نیازهای گوناگون شبکه معابر نیز انواع گوناگونی را شامل می شود . در واقع نمی توان به شبکه شهرهای قدیمی ایران نام آشفته داد ، چرا که این شهرها در زمان شکل گیری و توسعه و برحسب نیازمندی های زمانی ، مکانی ، فرهنگی ، جغرافیایی و … به ایجاد چنین شبکه بندی هایی پرداخته اند . این معابر در زمان خویش به خوبی توانایی سرویس دهی لازم به شهروندان را داشته اند . بنابراین نباید با ضایع شدن الگوهای جدید شهرسازی و عدم تطابق این شبکه بندی ها با الگوها و پیامدهای ممکن و فرهنگ و تکنولوژی جدید از ویژگی های حساب شده ی آنها چشم پوشی کرده و به سادگی از کنار آن گذشت .
در گذشته در زمان های مختلف بنا به تناسب نیازهایی که احساس می شده و همچنین تطابق با شرایط جغرافیایی و اقلیمی ( یعنی چیزی میان جبر و اختیار ) انسان ها تغییرات لازم را در محیط زیست خود به وجود آورده اند …………
فهرست پروژه :
مقدمه
شبکه معابر ( راه )
زیستگاه های بشر اولیه
تمدن بین النهرین
تمدن سومر
تمدن مصر
نمونه موردی تل العمارنه
تمدن هند
شهرهای هاراپا
نمونه موردی موهنجودارو
نمونه موردی لوتال
تمدن یونان
نمونه موردی پرینه
آتن
امپراتوری روم
نمونه موردی تیمگاد
قرون وسطی
نمونه موردی کمبریج
نمونه موردی پمپئی
رنسانس
نظریه هایی درباره شهرهای آینده
آرتورو سوریا ای ماتا ( نظریه شهر خطی )
اوژن هنارد و دگرگونی شهرهای بزرگ
لوکوربوزیه و شهر درخشان ( شعاعی )
جین جیکوبز
منابع
مارال مرزبان –
تشکر