پروژه پاورپوینت روستای شیاده (مطالعات معماری )
فهرست :
موقعیت روستا شیاده
معماری سنتی و مدرن روستا
بررسی و معماری خانه های موردی روستا
پلان خانه روستا شیاده
پلان خانه دوم
پلان خانه سوم
عناصر کالبدی
حمام قدیمی خانه (تن شورون)
دیوار لاردهی
بخاری هیزمی
بابفت روستای شیاده
جنس سقف خانه های مسکونی
پوشش ساختمان چوبی
دیوار جنس کاه گل
طریقه ساخت
شکل بام
انواع نرده
شکل گیری ایوان
دیوار سایت بلوک
انواع مرغدونی (kerk keli)
روستای شیاده
این روستا به طور دقیقتر در دهستان خشک رودپی، بندپی غربی شهرستان بابل قرار گرفته است. روستای شیاده از سمت جنوب با سنگ چال، از شرق با روستای دیوا و از غرب نیز با روستای وسطی کلا همسایه است. این روستا با استناد به سرشماری مرکز ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیتی معادل ۹۰۰ نفر دارد که حدود ۲۱۰ خانواده را تشکیل میدهند.
با توجه حاصلخیز بودن منطقه، اکثر اهالی بومی روستای شیاده مشغول کشاورزی و دامداری هستند اما در این میان کسانی هستند که پرورش زنبور عسل را در این منطقه رواج دادهاند. جنگلهای انبوه و سرسبزی که در اطراف این روستا قرار دارند، باعث شده تا زیبایی دوچندانی را در این منطقه شاهد باشیم، ضمن اینکه میتوانید برای تفریح و این مکان را انتخاب کنید، گرچه پیشنهاد نمیشود که کمپ زدن در جنگلهای اطراف روستای شیاده را امتحان کنید.
یکی از جاذبههای ساخته بشر و بسیار شاخص این روستا سد شیاده میباشد که در مقاله مربوطه مفصل به توضیح آن پرداختهایم. سقاخانه ابوالفضل العباس (ع) و دو سقاخانه کناری آن که در مرکز روستا قرار دارد قدمتی معادل ۱۵۰ سال دارد و جزو جاذبه به شمار میرود. نقاشیهای زیبایی که بر روی این سقاخانهها کار شده است، کار هنرمندان اصفهانی بوده است. یکی دیگر از جاذبههای مذهبی روستای شیاده مزار آقا سید عابد از نوادگان امام سجاد (ع) میباشد که از اماکن مورد اعتقاد اهالی این روستا و روستاهای اطراف بوده و هست.
در نهایت باید اذعان داشت که این روستا بدون شک جزو اماکنی محسوب میشود که به مسافرانی که قصد سفر به شمال ایران را دارند پیشنهاد میشوند تا از آن دیدن کنند.
محمدبرازنده –
متشکر
آرش استانه –
تشکر
ندا احمدی –
ممنون